Пътуване с куче – как да се подготвим?

Планирате почивка скоро, но няма на кого да оставите домашния си любимец? Ами вземете го с вас. Пътуването с куче може да бъде забавно и приятно преживяване, но изисква предварителна подготовка и внимание към нуждите животното. Ето няколко съвета по темата:

Проверете здравето на кучето: Преди да тръгнете, уверете се, че вашето куче е здраво и има всички необходими ваксинации и защити.

Подгответе се с необходимите принадлежности: Вземете със себе си необходимите принадлежности за кучето, като храна, вода, купичка за хранене, повод, обезпаразитяващи продукти, легло и любими играчки.

Направете си план за прекарване на времето: Предвидете паузи за извеждане на кучето и за физическа активност. Изберете места, където любимецът ви може да разходи и да се изиграе безопасно, без да безпокои останалите гости на къмпинга, например.

Не оставяйте кучето в колата: Никога не оставяйте кучето си в паркирана кола, особено през горещите летни месеци, защото температурата в превозното средство може да нарасне до опасни нива и да подейства негативно върху общото състояние на животното.

Информирайте се за местата, където ще останете: Уверете се, че хотелите или другите места, където ще отседнете, приемат кучета и имат подходящи условия за тях.

Бъдете внимателни на поведението на кучето: Пътуването може да бъде стресиращо за някои кучета, особено ако не са свикнали да се возят за по-дълго време или свързват пътуването с посещение при ветеринар например. Затова бъдете внимателни за поведението и нуждите на вашето куче и му осигурете необходимата подкрепа и уют.

Със съобразителност и планиране, пътуването с куче може да бъде приятно и за вас и за него, и да създадете прекрасни спомени заедно, както и спокойно да се насладите на почивката си.

Google+ Comments

About author

Jekov