Перфектната разлика във възрастта

Една, три или десет години? Разликата във възрастта между двама партньори в една любовна връзка често е обект на разгорещени спорове. Но има ли всъщност печеливша формула за идеалната възрастова разлика?

Четох, че през 1901 г. писателят Макс О’Рел представя становище, според което жената в идеалния случай трябва да е наполовина на възрастта на мъжа плюс седем години. Но днес се твърди, че мнението на О’Рел не е вярно.

Според психолога Кристин Бакхаус възрастовата разлика между двойката никога не трябва да надвишава пет години. Тук играе само подчинена роля кой партньор е по-младият. Според редица проучвания в различни страни, възрастовата разлика на повечето двойки, е около четири години. Над 70% от всички случаи мъжете са по-възрастни от жените.

Проучване, проведено от Университета на Мичиган в САЩ, също потвърждава, че връзките с тази концепция предлагат много предимства и често са постоянни. В резултат на това взаимоотношенията се считат за стабилни, в които и двамата партньори са приблизително на една и съща възраст. Според опита на американски учени, колкото по-голяма е разликата във възрастта, толкова по-голям е рискът от раздяла.

А вие как смятате?

Google+ Comments

About author

Jekov