Занимания с деца в началото на пролетта

Здравейте! Днес се обръщам към всички татковци, чието ежедневие ги погълнало и не могат да отделят времето, което искат на децата си. Е, приятели, не всичко е работа, а децата растат като гъби и след време може да съжаляваме за пропуснатите моменти. След броени дни настъпва астрономическата пролет и е чудесен шанс да прекарате повече време с мъниците си, забавлявайки се навън. В следващите редове съм ви приготвил няколко идеи и се надявам да бъдат полезни.

Възползвайте се от началото на новия сезон, за да посадите цветя или друг вид растения с децата си. Те могат да научат много за природата по този начин и да се забавляват в процеса на садене и отглеждане. А и ще си имате нещо ваше, което винаги ще ви носи спомени и емоции.

Също така може да проявите творчество и да изработите пролетни изделия с децата си, като използвате цветни хартии, картон, красиви панделки и други материали. Можете да направите пролетна картичка за мама, баба или кака. Повярвайте ми, този жест е толкова скъп, че не може да се сравни и с най-изящното бижу.

Ако времето позволява, може да направете пикник с децата си. Пригответе заедно сандвичи и домашна лимонада за всички. Не забравяйте да вземете покривки, играчки и разбира се – да направите снимки.

Пролетта е перфектното време и за каране на колело. Вземете колелата и отидете за разходка с децата си. Можете да откриете нови места и да се насладите на красивите гледки. Освен забавно, е и здравословно.

Намерете подходящо място и играйте игри на открито с децата си. Можете да играете фрисби, бадминтон, футбол или да правите дълги разходки в парка. Това ще бъде забавно и полезно за цялото семейство.

А ако децата обичат технологиите, можете да им купите дрон и да го ползвате за забавление на открито. Мъниците ще се забавляват да управляват дрона и да го използват за заснемане на природни красоти или семейни моменти.

Тези занимания ще ви помогнат да прекарате приятно време с децата си в началото на пролетта, да се забавлявате и да научите нови неща за света около вас. А вие имате ли други идеи?

Google+ Comments

About author

Jekov