Професиите, които не разбираме

understandДа, има и такива.

Колкото повече се развива света и технологията и колкото повече машините изместват хората в производствената поточна линия, толкова повече нови и непознати ни професии ще се появяват. И много от тях няма да разбираме.

Така например какви ли не нови длъжности що се отнася до Интернет, програмиране и всичко що е професионално в онлайн. Един приятел пък наскоро почна работа като тестер на софтуер. Даже не знаех, че има такова нещо! До колкото разбрах той се занимава да изпробва и коригира някоя новосъздадена програма дали работи както трябва и дали има някакви неизправности. Струва ми се, че работата му е горе-долу като на редакторите в издателствата.

Иди ми говори, не разбрах много от обясненията му. То бе бяха някакви имена, съкращения, чуждици, кодове и т.н. Не знам колко души има в България, които се занимават с нещо подобно, но едва ли са много.

И докато сме на вълна професии, нека да ви кажа и следното. Гледам онзи ден едно предаване по телевизията и понеже беше научно популярно, правиха си експерименти със случайни хора. Ще повярвате ли, ако ви кажа, че за тази цел бяха наели професионалист по номерата и шегите. Целта беше да се провери кака реагират хората в определена ситуация, но за мен шокът беше другаде. Професионалист по бъзиците, който си изкарва парите по този начин! Със сигурност не искате да сте му приятел на 1-и април.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment