Рая – име на бебе или приложение за запознанство?

Здравейте! Днес искам да ви разкажа за една новина, която привлече вниманието ми. Знаете, че през последните години модата при имената, с които кръщаваме децата си, се изменя многократно. Все повече чуждестранни наименования навлизат у нас и изместват традиционните. Например все по-вероятно е да чуете от детската площадка: „Патрик, ела тук“ или „Мелани, не пипай това“. Е, оказа се, че и ний сме дали нещо на света, защото напоследък едно любимо българско име е завладяло САЩ. Става дума за … Рая.

Всъщност информацията е доста любопитна. Първоизточникът се оказа приложение за запознанство, което съвпада с нашенското име. Приложението става известно с потребителската си база – почти изцяло от известни личности. Затова не е и чудно, че повече от десет хиляди души чакат да се включат в него. Разбира се, то не е широко достъпно като Tinder например. Но явно е достатъчно известно, че да повлияе кръщаването на бебета на него.

За справка, през изминалата 2021 година, над 600 момичета в САЩ носят името Рая. По данни на Администрацията за социално осигуряване това означава, че броят им двойно повече от тези, получили името Рая през 2020 и 3 до 4 пъти повече от броя им през 2015 година, когато всъщност стартира приложението. Случайност? Не мисля.

Google+ Comments

About author

Jekov