Полезно ли е да си филантроп? (част 2)

Здравейте! В предния си блог започнах една интересна, надявам се, тема за филантропията. Разгледахме по-общо какво представлява и ви споделих моето мнение, че вярвам, че всеки един от нас може и трябва да бъде филантроп. Защото го носим в сърцата си и това ни отличава и прави хора. Но знаете ли, че освен полза за обществото, филантропията е полезна и за самия филантроп.

Повечето филантропи например са водени от голямото желание да решават социални и актуални проблеми, помагайки на околните. Като допълнение, в САЩ федералният данъчен кодекс насърчава подпомагането по много и различни начини. Например предоставя на дарителите отчисления срещу доходи, данъци и капиталови печалби върху имуществото за благотворителни вноски.

Увеличаващият се брой доказателства, научно обосновани в допълнение излагат твърдението, че благотворителността е особено полезна както за даряващите, така и за получаващите. Сред основните и най-важни положителни ефекти се отличават нарастващо чувство за емоционална връзка с другите, по-голямо и истинско щастие, намалени нива на стрес и тревога и подобряващо се физическо здраве.

Google+ Comments

About author

Jekov