Ще опитате ли римски охлюви?

Вкусът на римските охлюви разделя дори небцата на гастрономите. Това, което един оценява като френски деликатес, предизвиква чувство на отвращение у много други гастрономи. Ето защо, особено за начинаещите, е препоръчително да оставят приготвянето на деликатеса на опитен професионалист, когато го опитват за първи път.

Приготвянето на римски охлюви изисква необходимия опит и знания. Затова, ако нямате нужния инстинкт при приготвянето на охлювите, може бързо да превърнете френския специалитет в лигаво, дъвчащо и неядливо ястие. Ако това се случи, всички скептици със сигурност ще бъдат уверени, че мнението им за предполагаемото лакомство се потвърждава.

Самата подготовка отнема няколко дни, защото е необходимо е достатъчно време за подготвяне на живите охлюви за консумация. Добре е да знаете, че в някои страни не е разрешено събирането на римски охлюви в природата.

За да се изпразнят напълно червата на охлювите, животните първо трябва да гладуват една седмица. Тогава е дошъл подходящият момент да почистите влечугите във вода с оцет и след това да ги сварите в солена вода заедно с черупката за около 15 минути. Охлювите са живи по време на готвене – не е ли тъжно?

Google+ Comments

About author

Jekov