Алфа мъжкари от големия екран

Алфа мъжът е лидер, той играе по собствените си правила, а останалите го следват. Срещуположният пол е привлечен от него като магнит, заради увереното му поведение и склонността му да поема рискове. Той просто е интересен.

Безспорно от големия екран най-виден представител на алфа мъжкарите е Джеймс Бонд. Пронизващо уверен поглед, нетрепващ пред опасностите, рязък ум и бързи реакции. Езикът на тялото му говори за самочувствие, но не по натрапчиво дразнещ начин, а съвсем на място. Този човек знае кой е и не се страхува да го покаже.

4489566-2514372149-DominМъжкарското поведение на Вин Дизел, или по точно на Доминик Торето в “Бързи и яростни”, го поставя в челните позиции на алфа класацията. Той е не само решителен, уверен и непреклонен пред опасностите, но и много държи на семейството и братската дружба. Лоялността към близките му хора го прави още по-харесван персонаж и достоен алфа мъжкар от семеен тип.

Тони Старк е следващата емблематична алфа фигура от големия екран. Робърт Дауни Джуниър се справя отлично в ролята на Железния човек. Тони Старк притежава висок социален статус и неизмеримо богатство, затова му е простено, когато прекалява със самонадеяното си поведение. При него увереността е смесена с тънко чувство за хумор. Образът му ни показва, че на мъжете с голяма власт им е позволено да не се подчиняват на правилата.

За тези трима персонажи от големия екран успях да се сетя на прима виста. Те са достатъчно различни, но това не пречи всеки от тях да е алфа мъжкар по своему. Може би общото качество у всички е увереността, за която съдим по езика на тялото им.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment