Да си направим видеонаблюдение сами?

c10 Винаги е много по-лесно да се използват услуги на специалисти, които да планират и инсталират системата ви за видеонаблюдение, но това не означава, че ако наблюдавате само една стая не можете само да си сглобите една подобна система и тя да работи нормално. Напротив, изобщо не е трудно, просто се изисква малко четене по темата, набавяне на компонентите, и ако нещо не върви както трябва – питане по форумите за помощ и експериментиране 🙂

Така че, ако проектът ви не е амбициозен и смятате, че ще успеете – просто проучете в детайли вашите нужди, какъв точно хардуер ще ги задоволи, и когато сте готови с всички сметки и планове, купете нужните ви чаркове. Аз лично пазарувам от един електронен магазин за видеонаблюдение, където смятам, че и вие ще откриете всичко необходимо.

След като си набавите материалите, остава да ги тествате, сглобите и монтирате (камерите), а ако изпитвате затруднение – да откриете някой приятел, с който да се консултирате по телефона, или в по-краен случай, да пишете в някой от специализираните форуми, където биха се опитали да ви помогнат да откриете проблема.

Аз вече съм си правил сам видеонаблюдение – само с 2 камери, но все пак 🙂 Беше преди всичко забавно и удовлетворяващо, защото не просто си дал пари за него, но и си му отделил част от времето, вниманието и усилията ти.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment