Думи за Велико Търново

Старопрестолната ни столица е един от най-често посещаваните градове. И зиме, и лете ни радват туристи, но и ние радваме тях. 🙂 Не от градолюбие, не от излишна надменност ще кажа, че може би Велико Търново е най-хубавото място за живеене в България. И като причини съвсем няма да споменавам исторически и културни паметници. Те са си факт и от край време пробуждат интерес.

Като първо ще ви обърна внимание, че сме разположени съвсем в центъра на България. Разстоянието е почти еднакво към морето и към столицата. След това ще отбележа, че в по-малък град се отглеждат, възпитават и изучават деца с доста по-голям успех, защото хората се познават и пазят поведение, държат на добри приказки по техен и адрес на семействата им. Затова и учители и родители повече се стараят. Но Търново съвсем не е и от най-малките населени места. Имаме си и мол, и кино, и заведения, и барове. Цените като цяло са ниски, сравнени с много други градове. Хората имат препитание покрай заведенията и хотелите, не малко дават квартири под наем, държат магазини за сувенири, а и много немалки фирми имат нужда от качествени кадри. Младото поколение щъка из улиците, тъй като Университетът всяка година приема нови студенти. Не рядка гледка са насядали художници, услужливи хора, които винаги ще ви упътят, организатори на тържества и други. Като заговорих за гражданите не мога да не отбележа, че при нас животът е спокоен и рядко ще срещнете изнервен и забързан човек.V.Tarnovo-see sight

На последно място слагам забележителностите около града. Ако желаете да попътувате за уикенда можете да посетите Арбанаси, Севлиево и дори Габрово (само на 30-40 мин. с кола), комплекси с басейни или да си направите изглед и пикник край Янтра.

Ако с това не съм ви убедил, слагам снимка с невероятна гледка. Това е Велико Търново – град на етажи, с много дух и индивидуалност.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment