Индустрията на кино-комикса

Започвам с уточнението, че не знам дали има такова понятие като “кино-комикс”. Просто аз така наричам филмите, чиито сценарии са изградени на база някакъв комикс.

Ако случайно не знаете, двете най-големи компании, които се занимават с комикси са Marvel и DC Comics. И двете си имат свои супергерои и свои “светове”, так чак и “вселени”. Днес обаче ще се съсредоточим върху филмовите продукции, чиито главни персонажи са същите супергерои, познати ни от комиксите. И ако сте малко по-запознати по темата, ще забележите, че по-успешните филмови продукции са тези с участието на героите Марвел, отколкото на DC.

А ако се чудите кои са те, ще назова няколко. Това са филмите, в които главната роля се пада на Железния човек, Капитан Америка, Хълк, Тор, Черната вдовица и др. Да не забравяме и “отборът” от всички тях, наречен Отмъстителите.

Marvels-The-Avengers-Review-starring-Robert-Downey-Jr.-Scarlett-Johansson-and-Smauel-L.-Jackson

Признавам, че филмите са успешни и интересни, макар че сюжетите понякога са предвидими. Ефектите и актьорскат аигра обаче са нещо, което си струва да се види.

Това, което ме впечатли, е, че от Марвел вече официално представиха заглавията на 11 свои филма, които плануват за следващите пет години. Тук попадат, както продължения на познати ни филми, така и чисто нови герои, които тепърва ще видим. Доста оптимистичен план по мое мнение, който се надявам да успеят да спазят. Дано и качеството на продукциите да е добро и дано не омръзне на хората кино-комикса до 2019 г. Защото той може и да е на мода в момента и да се гледа, но до 2019 г. има много време

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment