Физическото здраве е важно

Мотивът ми да се поддържам в добра форма няма нищо общо с това да изглеждам атрактивно за жените. Все пак вече съм женен и с дете, поулегнал и далеч от мисълта да привличам противоположния пол с мускули. Правя го единствено за собственото си здраве. Оказва се доста трудно да балансираш между кариера, семейство, приятели и тренировки във фитнеса. Живеем във все по-динамична среда и времето не стига за всичко.

Health-and-FitnessПоддържането във форма има два основни компонента – упражнения и диета. Правилното хранене е дори по-важно от тренировките, колкото и странно да звучи. Това, че сме твърде заети, ни кара да прибягваме към така наречената и вредна „fast food”.

Баба ви сигурно ви е казвала, че закуската не трябва да се пропуска. Била е права жената. По-добре да хапнете нещо малко на закуска, отколкото нищо. Примерно някакъв плод с чаша вода. Като споменах вода – тя трябва да се пие през целия ден, може да се замени и с фреш от прясно изцедени плодове. Хранете се по 5 пъти на ден с по-малки порции, вместо няколко огромни. По този начин помагате на храносмилателната си система, която реагира по-добре на малки порции, големите й идват като шок и едва успява да се справи с тях. Пазете се от лошите въглехидрати. Заместете белия хляб с черен, обикновената захар с кафява, трапезната сол с хималайска. Мазните храни също не са добра идея, тъй като са основният виновник за затлъстяване.

Посещенията във фитнеса редовно ще компенсират липсата ви на движение в ежедневието. Има и алтернативни начини за тренировки. Когато е възможно, ходете на работа с колело или пеша, вместо си кола. Използвайте стълбите вместо асансьор. Играйте на топка с децата в двора, тичайте вечер из квартала. На вид елементарни неща, но помагат.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment