Как да живеем малко по-екологично в апартамент?

PrintПриродосъобразният начин на живот не е присъщ само за хората, живеещи на село. В градските апартаменти това също може да се постигне – няма да е в същите мащаби, но поне ще покажете на природата, че ви е грижа. Ако искате да бъдете част от тази “зелена” идея, прочете предложенията по-долу, а може да се решите и да ги приложите.

Сигурно знаете, че много електрически уреди консумират енергия, дори когато не се ползват, а само са включени в контакта. Ако ги изключите от щепсела не само ще намалите сметката си за електричество, но и ще спестите енергия на глобално ниво. Представете си всички хора да направят същото? Ефектът би бил огромен.

Рециклирането е много разпространено на запад, у нас тепърва навлиза в големи мащаби, но самото му прилагане трябва да започне в нашето съзнание. Вярно е, че в апартаментите има недостиг на място, но все ще се намери такова за няколко допълнителни кошчета за хартия, стъкло и пластмаса. Може да ги сложите на балкона, за да не ви отнемат от пространството у дома.

Вместо да купувате постоянно пластмасови бутилки с вода, които да увеличават неразградимите отпадъци след изхвърлянето им, може да се сдобиете с филтрираща кана за вода, която да използвате многократно. Така ще инвестирате в нея само веднъж, а ще я използвате дълго, без да създавате излишни отпадъци.

Нещата, които предлагам, са лесни за приложение и не искат кой знае какви усилия, за да се постигнат. Това ще бъда първата ви крачка към живот с грижа за околната среда, а и за бъдещите поколения, на които да оставите една красива природа.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment