Как празнуват децата ни?

Днес е 13-и декември. Фаталното число, както ни е известно. Друга фатална тема обаче съм на път да зачекна днес – тази за децата ни и начина, по който те ще отбележат наближаващите празниците.

tumblr_lymktimISE1qf88u2o1_500Знаем, че когато Коледната ваканция чака на прага, повечето класове се събират и по някакъв начин изпращат старата година заедно. Да ви е хрумвало, че този начин може би е като ходят на дискотеки? Наречете ме старомоден, но аз смятам, че дискотеките са за пълнолетните, докато непълнолетните ученици може да се съберат надвечер в някое по-обикновено заведение, където да не гледат какво правят по-големите от тях.

Нямам против дискотеки, аз самият също съм ходил в такива неведнъж. Въпросът е: на каква възраст са посетилите й и подобаваща ли е тя. Хайде, като има учител или друг възрастен все още се наблюдава някаква форма на контрол. Къде ще останат децата ни на Нова година обаче? У дома с родителите или някъде с приятели? Ще чуем ли в първите вечерни новини на 2015-а година, че отново в “Пирогов” са приети деца с рекордни промила на алкохол в кръвта? Надявам се, че не, но едва ли…

Знам, че има време до Нова година, но аз реших да повдигна темата по-рано, за да имаме достатъчно време да се подготвим за предстоящите събития.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment