Марвел vs. DC

Забелязали ли сте, че през последните години наблюдаваме бум на американски филми, базирани върху комикси? Не е нужно да следите всеки новоизлязъл филм или новопоявил се трейлър, за да го забележите, защото този тип филми вече се излъчват активно и по телевизията у дома, така че е почти невъзможно да не сте засекли нито един на телевизора.

Тези, които не са запознати със света на комиксите, трябва да знаят следното. Основната “вражда” в този бизнес се води между Марвел и DC комикс. Вече съм ги споменавал в своя предишна публикаци, но пък повторението е майка на знанието, нали? Така, и Марвел и DC имат свои вселени и свои супергерои, които се различаватх от тези на конкурента му. Клипчето, което ви споделям днес е от т.нар. fanmade т.е. фенско творчество. Не го взимайте сериозно като трейлър на предстоящ филм, защото все още не се очертава филмова продукция, в която да се сблъскат световете на Марвел и DC. От видеото обаче може да зебележите колко много филми и сериали са правени и продължават да се правят по тази тема през последните години. Ще ви дам няколко примера, а по-запознатите ще открият и други във видеото. Част от света на Марвел са Спайдърмен, Х-мен, Капитан Америка, Хълк, Железния човек, Тор, Фантастичната четворка и др. За всеки от тях има снимани поне по един филм, като всичките са успешни. В света на DC попадат Батман, Супермен, Зеленият фенер и др., като за тях също има снимани филми. Ето и малката разлика обаче: по двама от техните супергеори, Стрелата и Светкавицата, в момента излъчват сериали, стигнали съответно до четвърти и първи сезон.

Всички изброени дотук супергерои могат да бъдат видени в долното видео. Сигурен съм, че на хората, на които им допадат подобни филми, ще им е интересно да видят как се преплетат двата комиксови свята.

 

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment