КТБ е в устите на всички

Днес ще ви разкажа за онова, за което говорят всички. Поводът е обикновена случката от ежедневието, която ме накара да се замислете за финансовата си сигурност и доверието на семейството ми в мен.

Нали се сещате за онези забавни картинки, които показват истините от живота по увлекателен начин. Та аз преди няколко дни гледах такава и си мислех колко верни са. Една изобразяваше работното време на банките и работното време на хората. Истината е наистина, че финансовите институции не се съобразяват, че работното им време изцяло съвпада с това на клиентите им и често ние, за да можем да ги посетим, трябва да бягаме от работа, да ползваме обедната си почивка, която понякога е крайно недостатъчна, за големите и дълги опашки. Не веднъж  тичал да си свърша някоя неотложни неща през почивката. Истината е, че банките са фраш точно сутринта от 8 до 9 и от 12 до 13 на обяд.

Вчера имах да внясям пари и седнах, чакайки да се появи на таблото и моето номерче. Заговорих се с един дядо и от дума на дума стигнахме до това, че нашата банка ни дава спокойствие и доверие. Възрастният мъж като цяло гледал със съмнение на банките и ползвал само при крайна необходимост. Нищо чудно за човек на неговите години. След това спомена Корпоративна търговска банка и как негов познат във Варна се редил на опашката, за да получи някаква информация за състоянието на парите си. Първия ден офисът на банката бил затворен, та ходил в друг, след това пак на следващия ден. Познатият му имал вложение и се притеснявал, особено покрай всичко онова, което напоследък се случва по медиите. Разбрахме за фирмите в кръга на Цветан Василев, които дълго време се „радвали‟ на огромни кредити от КТБ, най-вероятно извлечени от вложенията на клиентите й. Наричат ги рискови, тъй като са money-box-Euroвливани в необезпечени фирми. Ситуацията е наистина сериозна, но за съжаление все още няма развитие по въпроса.

Дядото ми припомни не много далечната 1997-ма, когато по подобна схема са се правили кредитни милионери. Замислих се и ми стана неприятно да призная, че всяка една институция, особено банковата, крие риск за клиентите си. А парите са нещо, без което не можем. Обаче какво можем да направим. Имам идея – от утре ще консервираме спестяванията!

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment