Отрова от син скорпион – панацея или истински лек?

Пиша ви с едно питане по повод представянето на едно ново лекарство у нас, произведено на базата на екзотичния и вече популярен лек за рака – отрова от син скорпион. Лекарството, за което става дума, се нарича Видатокс и идва от Куба. Наскоро бе представено на пресконференция и презентация у нас, на която са присъствали кубинският посланик – Тересита Капоте, фармацевти от компанията-производител – Лабиофам, Светльо Кантарджиев, Елена Банова от анти-рак фондацията „Неогенезис“ и други.

IMG_4978За тези от вас, които не са запознати – отровата от син скорпион е лек, използван и познат на обитаващите островите на Куба от векове с обезболяващите си качества. През последните десетилетия усилено са били изследвани и антитуморните му свойства и така се е стигнало до съдаването на лекарството Видатокс. Първоначалното му име всъщност е било Ескозул или Ескозин, но след като се навъдили много ментета със същото име, производителите му от Лабиофам решили да го преименуват.

Бих желал да ви помоля, ако вие или ваш близък вече сте тествали това лекарство, да споделите вашите отзиви за него. Цената му не е ниска и затова обмислям дали да го закупя и препоръчам на мой близък – пише, че не са установени сериозни странични ефекти и не само не пречи, но и спомага за по-успешното и безболезнено преминаване през основната терапия. Ще се радвам да чуя мненията ви за него.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment