Готвено или суха храна?

Като записах за здравословното хранене и въобще за здравословния начин на живот, както правя от време на време, се сетих да попитам къде всъщност повечето хора се хранят през работното време и с какво?

Хайде да признаем, че мнозина се отдават на джънкфууд като пици, дюнери и сандвичи. Дори и аз съм го правил. Друга немалка част се стремят да си носят от вкъщи като стриктно спазват принципа да хапват сготвено или… дойдохме си на думата – здравословно! Трети с грижа към стомаха търсят ресторанти с обедно меню.

Идеята да се похапва манджа на обяд е може би една от junk-food1най-съобразителните, които могат да ви дойдат. Дали ще си носите, ако имате възможност да готвите, или ще си търсите такава е пo-добрият вариант отколкото сухата храна. За пример ще дам една приятелка от университета, която беше свикнала да се храни само с купени кексчета, сладки бисквити, вафли, бонбони и шоколади. Много рядко, излизайки в компания, хапваше салата или пица с кашкава, сирене и шунка (стандартното) но почти никога не я изяждаше цялата. Тъй като у тях не готвеха често, беше свикнала да се спасява както може и в резултат на това от готвена храна започваше да я боли стомах и да й става тежко. Странно но факт. Омъжи се, но все продължава на същия хранителен “режим”. Не знае да готви и не го прави. Мъжът й редовно поръчва храна за вкъщи, като по-голямата част  е за него. За малкото дете пък има детска кухня и пюрета на известни марки. Последният път като се видяхме се оплака, че развила гастрит.

Нямам какво повече да допълня.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment