Здравословно хранене, или не съвсем

Healthy_eating_carousel_image_4Всеки пише за здравословното хранене, но никой не го спазва. На теория знаем, че е препоръчително да избягваме пърженото, чипсове и други вредни гризини, да не се наливаме с газирано, да внимаваме със сладкото и солта. Добре, но колко от вас всеки път като им се дояде, ще си кажат: “Е, аз само сега и само малко”. Но цялото малко на често води до едно голямо и много, без дори да сте се усетили. После се чудим как да смъкваме килограми как да се оправяме с недостига на витамини, в добрия случай, или с заплахи от диабет, задържане на вода и други все така рискови състояния.

Затова, вместо да говорите и да се оплаквате покажете воля и изкарайте от речника си думите “не мога”. Както се възхищавате на хора, които постигат много, така и вие можете да стигнете далеч. Но най-напред наистина вземете решението и се придържайте към него: или ще се храните здравословно, или не. Изберете ли  здравословното, правилата са следните: използвайте предимно фурната  – печете месо и зеленчуци, вместо да пържете. Ако се налага да правите запръжки, използвайте тиган с тефлоново покрити е и възможно по-малко мазнина. Не купувайте от магазина боклуци, само защото са по-евтини. Гледайте предимно качеството. Гледайте да поемате плодове и зеленчуци, тъй като те имат сложен въглехидратов комплекс, който е нужен на организма, но от него не се пълнее.

Освен това светът може да бъде толкова по-хубав без газирано и с повече движение. Пробвайте и ще видите, че ще започнете дори да се пристрастявате към усещането да ви е леко и да се чувствате свежи и отпочинали.

Не на последно място, ще вметна онова, което всички знаете, но все си правите оглушки – да не пропускате закуската и да не се тъпчете на вечеря.

 

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment