Подарък за малко дете

Здравейте! Днес искам да попиша малко за децата, празниците и играчките. С две колежки търсехме отговор на въпроса кой е по-добрият вариант за подход към подарък на 5-годишно дете – да се подготвим предварително или в деня на празника да го оставим да избере каквото нему харесва.

И двете бяха на мнение, че може би идеята само детето да си избере подарък е доста по-разумна и привлекателна, защото дадените пари ще са за действително ползвана вещ. Разказаха, че и двете у дома били заринати с подарени неща, които само стояли в коша за игра. Другият случай бил с евтини китайски стоки с въртящи се, скачащи и говорещи механизми, дадени от баби и други роднини, които почти веднага се разваляли, защото малкото дете ги използвало без мярка. За дидактични игри и книжки и дума не може да става. На тази възраст малчуганите често губят концентрация и е цяло чудо да използват дадена вещ за дълго. Обикновено имат едно любимо нещо, с което се занимават през целия ден.

Аз пък съм защитник на противоположното. Според мен предварително подготвения подарък еgift-clubs-kids много по-добра идея. Така ще се запази важния за празника елемент на изненадата. Заедно с това ще се спести на детето разочарованието от избора на играчка, за която е много вероятно да възкликнете: “Ама не това, татиното, сега си избери друга кутия, че тази е много скъпа”. Не е много добре точно на рождения ден да наложите ограничения на детето си, защото единственото, което ще му подарите са неприятни спомени и блян за нещо, което не може да има. Е, ако имате възможност да изхарчите 150-200 лв. тогава картинката ще бъде друга. Аз обаче нямам. Предпочитам сам да определям бюджета си и имам самочувствието на родител, който знае най-добре какво ще заинтригува и зарадва детето му.

Ако се престрашите, ще се радвам да споделите и вие какво мислите по въпроса 🙂

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment