С брада или без?

beardПонякога нас, мъжете, също ни мързи да се бръснем, а може би сме много заети или изморени, за да отделим време за премахване на излишното окосмяване по лицето. Знаем, че вие, жените, не харесвате бради, затова при първа възможност ще я махнем, не е нужно постоянно да ни напомняте ;). На мен ми се случва да оставя брадата си да порасте повече от нормалното, на седмица и половина примерно, но това е рядкост и се дължи по-скоро на гореизброените причини, отколкото на личните ми предпочитания, които ще изясня след секунда.

И така… Леко набола брада? Да. Гъста брада? Не. Това е моето мнение по въпроса, на мен така ми харесва. В момента не се възприемам с голяма брада, въпреки че на младини съм правил и такива експерименти. Някакси ми е неудобно, все имам чувството, че някаква храна е останала там, общо взето ми пречи, пък и изисква грижи, като женската коса, да кажем.

Като гледам изображения на Ботев и Каравелов, по онова време такъв е бил еталона, Левски и Вазов пък са имали мустаци. Знам, че много млади момчета в днешно време си пускат брада, за да изглеждат по-възрастни и мъжествени, някои пък така прикриват проблеми с кожата, които са имали през пубертета. Лошо няма, техни си предпочитания. И аз като млад исках да изглеждам по-солидно, а брадата е един добър трик за това.

Четох някакви статии в нета, че в момента било модерно да носиш брада, но тъй като не робувам на модата, смятам да пропусна тази тенденция 🙂

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment