Вечният баланс между работа и семейство

Да намериш баланса между работа и личен живот се оказва не лека задача особено за онези със семейство и дете. Ето тогава идва истинското предизвикателство. Докато не попаднете в тази ситуация, няма как да разберете напълно за какво иде реч. Отстрани може да ви изглежда като “фасулска работа”, но практиката показва друго.

29-work-family-modelНяма някаква универсална магическа формула, която да ви покаже правилния път. Обстоятелствата варират – например колко и на каква възраст са децата ви,  колко изискваща е вашата работа и тази на съпругата ви, дали ви се налага да работите до късни часове и т.н. Има и други фактори, свързани с това какви сме ние самите като индивиди – характер, силни и слаби страни, мироглед и много други.

Единственото нещо, което е сигурно, е, че трябва да сте гъвкави, за да може умело да “жонглирате” между семейство и работа. За мен и двете неща са важни, но семейството винаги ще е с приоритет. Това е моето лично виждане на нещата. Работата играе второстепенна роля, но все пак съзнавам, че тя е тази която ни храни.

Ясно е, че след тежък работен ден, може да се приберем у дома уморени и не в настроение. Обаче детето не пита, то иска внимание. Не искам да се превръщам в онези бащи, които и дума не си разменят с децата си, защото след като се приберат, пак мислят за работа. Ето защо съм разграничил тези две неща и не пренасям проблеми от едното място на другото. Колкото и да не съм “свеж” след тежък работен ден, се старая да обърна внимание както на съпругата, така и на детето. Семейният модел, които показвате на децата, докато растат, е много важен за тяхното нормално развитие. Не го забравяйте!

 

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment