Всеки има право да живее по своему

Започвам с най-важното и това, което може би не всички разбират – хората са различни! Да се опитваме да ги вкараме в нашето виждане за това как те трябва да си живеят живота е безсмислено. И вие не бихте приели някой да ви се бърка, нали?

Днешното общество е много задължаващо и налагащо. До 25 трябва да си се оженил, до 30 – да имаш деца и това е нормата. Чакайте малко… това не е състезание, не сме длъжни да изпълняваме нормативи. ОК е да не искаш да имаш семейство, да искаш да опознаваш света, да си свободен да ходиш, където си поискаш. В това няма нищо нередно – просто е различен поглед над живота на човек, различен от теб. Той не иска да живее твоя живот. Модерният свят го позволява, така че позволи го и ти. Не че някой ще ти иска разрешение така или иначе.

apple-orangeНие, хората, имаме навика да пречупваме всичко през своята призма. Мислим си, че щом ние сме така, останалите също трябва да са така. Обаче нашите разбирания може и да не са споделени от отсрещната страна. На вас случвало ли ви се е някой да се възмущава, че не може да направите нещо, щом той може? Ами отговорът е много прост – хората са различни. Това трябва най-после да го осъзнаем.

По-добре да сме общество на различия, отколкото такова на еднаквости. Така животът е много по-интересен, разнообразен и цветен, не мислите ли? Аз лично нямам нищо против никой, който е по-различен от мен, приемам чужди мнения без да съдя и си гледам в моята паничка, както се казва 🙂

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment