Батерията свърши…

Мисля, че всички сме преживявали от онези моменти на изтръпване, когато видим надписа battery empty на дисплея на някое от нашите „жизненонеобходими” устройства.

Нали знаете. Средата на деня е, имате да проведете още няколко важни разговора, да си проверите мейла (защото наоколо няма компютър), както и да отговорите на онова спешно писмо от преди няколко дни, но… батерията на телефона е изтощена и целият план график се срива.

Възможна е и друга ситуация. Излезли сте рано, пътували сте час с колата. Катерили сте се по планината няколко още няколко часа, тъкмо сте стигнали до онази красива гледка, заради която изминахте целия този път и нямахте търпение да видите, а… батериите на фотоапарата примигва с червено.

window-solarИ в офиса може да се случи, не само навън. Безжичната мишка на компютъра ви може да откаже да функционира по всяко време, докато не й смените батерии.

И т.н. и т.н. Примери много, резултат – един и същ. Зависими сме малките чудеса на технологиите около нас до такава степен, че един миниатюрен детайл може да провали целия ни план за деня. Не че нещата са непоправими, напротив. Накрая всичко винаги си идва на мястото, нищо фатално няма. Мейлът ще се забави още малко, ако имаш късмет, ще снимаш с телефона вместо с 15-мегапикслеловия апарат, ще ти услужат с мишка или ще изтичаш до магазина спешно за батерии и т.н.

Иска ми се обаче да имахме соларни батерии, които да се презареждат автоматично, за да не мислим постоянно колко процента мощност ни остават. Вече съществуват такива. Просто трябва да дочакаме да дойдат и у нас.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment