Хемороидите, бичът при мъжете

chemКато всеки един мъж и аз се притеснявам, че може да изпадна в подобно състояние и да се наложи да търся лекарска помощ. Защо днес засягам тази тема? Поводът е мой приятел от Пловдив, който от известно време се оплакваше от дискомфорт в една от онези най-чувствителни зони в човешкото тяло. Сещате се… Притесняваше се много, но от срам ли, от гордост ли не отишъл на лекар първоначално и се мажел с какви ли не мазила от кори на борчета, от прополис… каквото чел във форуми. Резултатът беше още по-голям дискомфорт. Притесняваше се, че има хемороиди, които знаете, че се срещат по-често при нас, мъжете.  Първо беше при един специалист, който потвърдил страховете му и му казал, че незабавно трябва да се оперира. Възстановителният период бил много дълъг обаче и тъкмо това накара моя приятел да потърси друго мнение. Тъкмо беше започнал нова работа и не му се щеше да отсъства за дълго. Казаха му да потърси д-р Антон Тодоров от медицински център „Фама‟ в Пловдив. Бил коремен хирург и проктолог, занимаващ се с такива специфични мъжки работи, както ги наричам аз.

Направил всичко възможно да не се стига до операция. В момента приятелят ми е почти излекуван, заради предписаните му лекарства, все още спазва хранителна диета и най-важното – ходи на работа.

Господа, хемороидите са нещо, което могат да се случат на всеки един от нас. Чел съм, че понякога страдат от тях и жени. Те не бива да се повод да се притесняваме или срамуваме, че ни е сполетяла някаква срамна, видиш ли, болест. Те са едно от многото състояния, които могат да ни се случат в резултат от заседнала работа, изпотяване, може би някаква инфекция и… знам ли, не съм лекар, причините сигурно могат да бъдат много. Единственото нещо, което ще посъветвам блогърите и читателите е да се държат по-мъжки и ако имат проблем веднага да идат на лекар. Както ви разказах, не винаги развръзката на едно състояние е непременно операция и дълго отсъствие от работа.

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment