Все още откриваме света

Замислете се колко неща все още не са измислени. Всъщност, сигурно няма как да го направите, щом те не съществуват, но пък си мисля, че има какво още да се желае в технологично отношение. Много неща, за които не ни е хрумвало, предстоят да бъдат изобретени и открити.

atlantisЧовеко, има още много да учиш за света около теб. Има още да учиш и за себе си, но не от гледна точка на човешката анатомия и кой орган къде се намира, а как работи мозъкът ти и колко по-развит би могъл да бъде. Неговата еволюция постоянно е в ход и това го налагат времената на бързо развитие, в които се намираме. Той не е пълна мистерия, но не е и разгадан изцяло. Там се крие нещо сложно и необятно, там се намира човешката индивидуалност, там е обяснението на различията в поведението ни спрямо една и съща ситуация и какво ли още не. Развитият мозък е способен на много повече, отколкото си мислим.

Генераторът на идеи е именно нашият мозък, от него тръгва всичко – иновации, изобретения, нови технологии и т.н. Той е двигателят на развитието ни. Самият технологичен напредък пък е стимул за нови и нови открития, поражда нови знания и води крачка по крачка до собствения ни напредък, който е нестихващ.

В този ред на мисли, ние никога изцяло няма да можем да разбулим тайните на света, в който живеем, защото той е необятен. Сферата на познанието е безкрайна. Малката част от Вселената, която обитаваме – нашето късче Земя – крие мистерии, които все още не можем да си обясним. Сега убедихте ли се, че има още много да се учим?

Google+ Comments

About author

Jekov

Post a comment